افراد نابینا ممکن است با چالش های مختلفی روبرو شوند، ازجمله:
- مشکل مسیریابی فیزیکی در محیط ، به ویژه در مکان های ناآشنا
- دسترسی محدود به اطلاعات، مانند کتاب، روزنامه و سایر مواد چاپی
- مشکل در دسترسی به فناوری، مانند رایانه، تلفن های هوشمند و سایر دستگاه های الکترونیکی
- دسترسی محدود به حمل و نقل و تحرک
- دسترسی محدود به آموزش و فرصت های شغلی
- انزوا و طرد اجتماعی
برای کمک به مقابله با این چالش ها، جامعه می تواند اقداماتی را انجام دهد،مانند:
- فراهم کردن زیرساختهای قابل دسترس، مانند پیادهروهای با خطهای بریل و بریدگیها، آسانسور با اعلانهای شنیداری، و حملونقل عمومی قابل دسترس
- توسعه و توزیع فناوری در دسترس مانند صفحهخوانها، نرمافزارهای تشخیص صدا و صفحهکلیدهای لمسی
- ارائه برنامههای آموزشی در دسترس، مانند برنامههایی که به آموزش خط بریل، مهارتهای کامپیوتری و مهارتهای زندگی مستقل میپردازند.
- فراهم کردن فرصت های شغلی در دسترس
- ارتقاء آگاهی و درک عمومی از نیازها و توانایی های نابینایان
- تشویق به مشارکت نابینایان در جامعه از طریق فعالیت های فرهنگی و ورزشی
- حمایت از خانواده ها، مراقبین و دوستان نابینایان
- تشویق به توسعه فناوری های کمکی که می تواند به افراد نابینا کمک کند تا به طور مستقل در اطراف حرکت کنند.
به طور کلی، جامعه می تواند با ایجاد محیطی فراگیرتر و در دسترس تر، فراهم کردن منابع و پشتیبانی، و افزایش آگاهی در مورد چالش هایی که نابینایان با آن مواجه هستند، به افراد نابینا کمک کند.
مسئولیت خانواده چیست؟
خانواده ها نقش مهمی در حمایت از عزیزان نابینا یا کم بینا دارند. برخی از وظایف خانواده عبارتند از:
- ارائه حمایت عاطفی و تشویق: نابینایی میتواند تجربهای سخت و طاقتفرسا باشد و خانوادهها میتوانند محیطی حمایتکننده و درککننده برای عزیزشان فراهم کنند.
- کمک به مکان یابی و دسترسی به منابع: خانواده ها می توانند به عزیزان خود کمک کنند تا خدمات و منابع مختلفی را که در دسترس آنها است، مانند فناوری کمکی، برنامه های آموزشی و آموزشی، و گروه های حمایتی هدایت کنند.
- حمایت از عزیزانشان: خانوادهها میتوانند در محیطهای مختلف مانند مدارس، محلهای کار و مراکز بهداشتی به حمایت از حقوق و نیازهای عزیزانشان کمک کنند.
- حمایت از استقلال عزیزانشان: خانوادهها میتوانند به او کمک کنند تا با تشویق او به امتحان چیزهای جدید و رویارویی با چالشهای جدید، استقلال خود را توسعه دهد.
- کمک به حفظ یک محیط امن: خانواده ها می توانند با حذف خطرات، فراهم کردن نور کافی و برچسب زدن به اشیاء، اطمینان حاصل کنند که خانه و سایر محیط هایی که عزیزشان در آن زمان می گذراند، ایمن و قابل دسترس است.
- کمک در انجام کارهای روزانه: خانواده ها می توانند به عزیزان خود در انجام کارهای روزانه مانند آشپزی، نظافت و خرید کمک کنند و همچنین وسایل حمل و نقل را برای قرار ملاقات ها، کلاس ها و رویدادها فراهم کنند.
- آموزش خود در مورد نابینایی: خانواده ها می توانند خود را در مورد نابینایی و کم بینایی، از جمله علل، عوارض و راه های حمایت از عزیزانشان آموزش دهند.
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
درود بر شما . براتون از ته قلبم آرزوی سلامتی و موفقیت دارم نمیتونم جلوی گریه خودمو بگیرم . خیلی با اراده و تلاشگر هستید . خیلی دوست داشتنی هستید همتون .
سلامت باشی دوست من . از لطف شما سپاسگذارم