عصای سفید

folder_openشناخت نابینایان
commentبدون دیدگاه
تصویری از عصای سفید ابزار جهت یابی نابینایان

عصای سفید نمادی است که شاخص حیات اجتماعی شهروندان روشندل و کم بینا را به نمایش می‌گذارد و به استقلال فرد نابینا کمک می‌کند.


عصای سفید؛ نماد حیات اجتماعی نابینایان

به کمک نماد عصای سفید مردم و حکومت ها باید به تکلیفشان در برابر این قشر از شهروندان آگاه باشند.

سپس برای مرتفع شدن سطح اجتماعی در جوامع داخلی و خارجی نابینایان قیام کنندبلکه حیات اجتماعی آن ها پویاتر شود

جهانیان ۱۵ اکتبر را به عنوان روزجهانی نابینایان یا عصای سفید جشن میگیرند.

برای پاسداشت دستاوردها و توجه به نیازهای افراد نابینا گرامی داشته میشود و در تقویم ایران عزیزمان روز بیست و چهارم مهر ماه ثبت شده

«عصای سفید» از زمان جنگ جهانی اول به عنوان نمادی برای نابینایان استفاده می‌شود،

زیرا همگان آن را به خوبی می‌بینند و این برای پیشگیری از خطر‌هایی است که نابینایان را تهدید می‌کند،

رنگ سفید را تمام دنیا مختص عصای راهنمای نابینایان تصویب کرده اند . این عصا مورد استفاده افراد نابینا و افرادی است که اختلال بینایی دارند و مدل های تاشو و قابل حمل دارد.

تصویر فردی نابینا در معابر شهر که با استفاده از عصای سفید جهت یابی میکند

عکاسی از اهالی شهر بریستول انگلیس به نام جیمز بیگز در ۱۹۲۱ میلادی که در سانحه ای بینایی خود را از دست داد،

برای در امان ماندن از خطر برخورد با وسایل نقلیه که در خیابان‌های اطراف محل زندگی او در حال تردد بودند، ابتکار استفاده از عصا به رنگ سفید که به راحتی قابل دید باشد را به کار برد.

پس از آن ۲ تن از برجسته‌ترین محققان آمریکایی به نام‌های ناول پری (ریاضیدان) و جاکوپس تن بروک (حقوقدان)، توانستند قانونی در پانزدهمین روز از ماه اکتبر به عنوان قانون عصای سفید به تصویب برسانند و این روز را به عنوان روز جهانی نابینایان نام گذاری کنند. تا مقام اجتماعی فرد نابینا عنوان عضوی از جامعه متمدن منعکس شود.

افراد نابینا، حق بهره‌گیری از تمام امکانات رفاهی معمول در جامعه را دارند.

باید بتوانند از پیاده‌روها، خیابان‌ها، بزرگراه‌ها و وسایل ترابری همگانی مانند هواپیما، قطار، اتوبوس، خودرو، کشتی، هتل‌ها، مکان‌های عمومی و مراکز تفریحی و مذهبی بهره‌برداری کنند.
رانندگان وسایل نقلیه، موظف به مراعات کامل نابینایانی هستند که با عصای سفید در خیابان‌ها رفت وآمد می‌کنند. دولت، موظف است، نابینایان را به مشارکت در امور دولتی تشویق کند تا آنان نیز به کار مشغول شوند.

در قانون حمایت از حقوق معلولان ارائه بخش عمده‌ای از خدمات مورد نیاز افراد نابینا و کم بینا در زمینه‏‌های آموزشی، توانبخشی، حمایت ‏های رفاهی و اجتماعی بر عهده سازمان بهزیستی نهاده شده است و این سازمان نیز با توجه به قابلیت ‏ها و محدودیت‏‌های این افراد و نیاز‌های روز جامعه، طرح ‏ها و برنامه ‏های متنوعی را جهت افزایش سطح استقلال و ارتقاء کیفیت زندگی افراد نابینا و کم‏ بینا اجرا می‏ کند.

ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی در قالب مراکز تخصصی و خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه، پرداخت کمک هزینه معیشتی و تحصیلی، تعمیم حق پرستاری و مددکاری، اجرای برنامه ‏های توانمندسازی به صورت فعالیت‏‌های آموزشی، هنری و ورزشی و آموزش مهارت‏‌های شغلی و تسهیل فرایند اشتغال افراد نابینا و کم بینا تنها بخشی از خدماتی است که با هدف تبلور استعداد‌های ارزنده این عزیزان انجام می‏ شود.

Tags: جیمزبیگز, روزجهانی نابینایان, عصای سفید, نابینایان

مطالبی که شاید دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

چهارده − 8 =

keyboard_arrow_up
Skip to content